Status: M Centar

Loading...

Natrag Resursi i Linkovi

M Priručnici Program T

Hrvatski - 12 MB

Program T

Program T („P“ u imenu izvornika odnosi se na „padre” (španjolski) i „pai“ (portugalski), što znači „otac“, stoga je u hrvatskom prijevodu „T“ kao „tata“)  je program koji je nastao u sklopu svjetske MenCare kampanje koju koordiniraju Promundo i Mreža za rodnu ravnopravnost Sonke (Sonke Gender Justice Network). Program ističe dobre prakse uključivanja muškaraca u brigu o zdravlju majke i djeteta, pružanje skrbi i sprečavanje nasilja nad ženama i djecom, pritom stavljajući naglasak na rodnu ravnopravnost.

Iako je glavni cilj Programa T uključenje muškaraca u očinstvo i brigu o zdravlju majke i djeteta pomoću sektora javnoga zdravstva, ovaj priručnik nudi i alate i sredstva za pojedince i organizacije koji također žele raditi s muškarcima, kao skrbnicima i očevima, u prevenciji nasilja nad djecom i ženama te koji žele poticati rodnu ravnopravnost. Program je osmišljen tako da se njime koriste zdravstveni djelatnici/ice, društveni aktivisti/ice, neprofitne organizacije, edukatori/ice i drugi pojedinci/inke i institucije koji/e potiču uključenje muškaraca u pružanje skrbi kao jedne od brojnih strategija za promicanje zdravlja majke i djeteta, obiteljsku dobrobit i rodnu ravnopravnost.

EDUCIRAMO STRUČNJAKE/INJE

Seminari, radionice i stručni skupovi za stručne suradnice/ike škola

Kroz M-centar radimo na podršci i dodatnom usavršavanju profesionalnih radnika i radnica za mlade. Također, unutar centra djeluje informativni centar za rad s mladima te centar za prikupljanje i analizu dokaza.

O M CENTRU
3

PRIRUČNIKA I ISTRAŽIVANJA

300+

USPJEŠNIH POLAZNIKA/ICA TEČAJA

1

NEZAMJENJIVA ZAJEDNICA

FORUM

Dobijte odgovore. Naučite više.

Forum Internetskog portala M Centar je mjesto gdje će sudionici i sudionice internetskog tečaja “Inicijativa mladića” imati priliku razmijenjivati svoja iskustva s ostalim polaznicima ove edukacije. Time će im biti osigurana kontinuirana podrška i pomoć u njihovom radu. S vremenom nam je cilj da ovaj forum postane mjesto gdje će se okupljati svi radnici i radnice s mladima željni unaprijeđivanja pristupa u radu s mladima.

ISTRAŽITE FORUM

Loading...